O firmă de leasing operaţional listează bonduri cu dobândă de 8% în lei pe an

Autor: Roxana Pricop 08.02.2016

Obligaţiunile emise de compania Capital Fleet Services (simbol bursier CFS18) au intrat azi la tranzacţionare pe sistemul alternativ al bursei - AeRO. 

Aceasta este a treia emisiune de obligaţiuni corporative de pe AeRO. În luna noiembrie, Capital Fleet Services, companie de leasing operaţional cu afaceri de 15 mil. lei în 2014, a atras 2,85 milioane de lei prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitate de trei ani şi o dobândă fixă de 8% pe an, plătibilă trimestrial. Societatea face parte din Capital Group, alături de Capital Leasing IFN, Capital Asig Broker de asigurare, Capital Auto şi Capital Financial Technology.

Din anul 2004, anul înfiinţării, Capital Fleet Services activează în domeniul leasing-ului operaţional, prestând activităţi de închiriere şi leasing cu autoturisme, autovehicule rutiere uşoare. Administratorul unic al firmei este Călin-Răzvan Negoiţă.

În cadrul emisiunii de obligaţiuni, derulată sub forma unui plasament privat, compania a vândut 2.850 de obligaţiuni, la preţul nominal de 1.000 de lei, acestea fiind achiziţionate de opt investitori. Firma de brokeraj Ieba Trust este consultantul autorizat care a ajutat compania în derularea ofertei şi listarea obligaţiunilor. Roxana