Teraplast Bistriţa a intrat la cumpărare de acţiuni proprii

Autor: Roxana Pricop 09.02.2016

Producătorul de sisteme în domeniul instalaţiilor şi construcţiilor Teraplast Bistriţa (TRP) a început luni, 8 fe­brua­rie programul de răscumpărări prin care vizează achi­zi­ţia a maximum 2 mil. acţiuni proprii (0,7% din ca­pitalul so­cial).

Firma de brokeraj BT Securities, parte din grupul finan­ciar Banca Transilvania, va intermedia tranzacţiile de răs­cum­părare de acţiuni derulate de Teraplast Bistriţa. Bugetul Te­raplast pentru această operaţiune este de 1 mil. lei. La cel mai recent preţ din piaţă, de 0,55 lei/unitate, pachetul maxim vi­zat ar valora 1,1 milioane de lei. Acţiunile răscumpărate vor fi folosite pentru recompensarea şi fidelizarea angajaţilor. La fi­nalul primelor nouă luni ale lui 2015, societatea avea în con­turi numerar şi echivalente în valoare de 3,5 milioane de lei.

BT Securities mai intermediază programul de răs­cumpărări derulat de Banca Transilvania şi pe cel derulat de SIF Moldova, al doilea cel mai influent acţionar al băncii. Firma de brokeraj a încheiat anul 2015 pe locul al cincilea în clasa­mentul celor mai activi intermediari pe bursa de la Bu­cureşti, cu tranzacţii de aproape 800 milioane de lei, echi­valente unei cote de piaţă de 4,5%.

Acţiunile TRP au crescut cu 0,7% în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 0,55 lei/unitate. Compania are o capitalizare bursieră de 159 mil. lei. După primele nouă luni din 2015, Teraplast a raportat afaceri de 198,5 mil. lei, în creştere cu 13%, şi un profit net de 17,5 mil. lei, triplu faţă de acelaşi interval al anului 2014.