Procesatorul de carne de pui Coco Rico a ajuns la exporturi de 37 mil. euro pe 16 pieţe

Autor: Roana Rotaru 09.02.2016

Grupul de companii Aaylex, cu activităţi în industria de procesare de carne, controlat de antreprenorul Bogdan Stanca, a exportat anul trecut circa 17.000 de tone de carne de păsăre, către 16 ţări, atât din Europa, cât şi din afara ei.

Grupul, care deţine în portofoliu brandul Coco Rico, a avut o cifră de afaceri de 115 mil. euro anul trecut, din care circa 37 mil. euro au fost contribuţia ex­por­turilor, con­form calculelor ZF.

„O parte importantă din cifra de afaceri este generată de export. În prezent, valoric, exportul reprezintă aproxi­ma­tiv 38% din totalul vânzărilor (anumitor companii - n.red.). Compania noastră este unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din România“, a spus Bogdan Grama, general manager al grupul de firme Aaylex.

Cifra de afaceri a procesatorului de carne a crescut cu 10% în 2015 faţă de anul precedent ajungând la 115 milioane de euro. Rezultatele din 2015 se datorează în mare par­te reducerii TVA la alimente de la 24% la 9%, dar şi parteneriatelor la export. „În 2015, în contextul reducerii TVA aferentă alimentelor de bază, s-a înregistrat o uşoară creştere a producţiei şi a consumului de carne de pasăre, comparativ cu anul precedent“ a explicat executivul grupului care cuprinde mai multe companii.