Iaşiul este noua atracţie pentru specialiştii în IT

Autor: Alina-Elena Vasiliu 09.02.2016

Iaşiul a ajuns pe primul loc anul trecut ca suprafaţă totală închiriată pentru birouri, cu aproape 18.000 mp, fiind urmat de Timişoara, Craiova şi Cluj-Napoca, arată un studiu realizat de ESOP Consulting.

Amazon, Bitdefender, Cegeka şi Centric IT Solutions au închiriat anul trecut spaţii pentru extinderea activităţilor în Iaşi. Interesul crescut pentru centrul universitar din estul ţării a pus oraşul pe harta centrelor de IT şi software din România, prin­cipala explicaţie fiind numărul mare de studenţi din această regiune, din rândul cărora este recru­tată forţa de muncă pentru marile companii.

„Iaşiul a fost printre primele oraşe din ţară care au atras firme din IT, pentru că acolo găsesc forţă de muncă pregătită, apoi companiile s-au extins şi în alte localităţi“, explică Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting – Corfac International.

În ceea ce priveşte Capitala, aproximativ 71.000 de metri pătraţi au fost tranzacţionaţi aici anul trecut de com­paniile Genpact, Oracle, Carrefour, KPMG şi NNDKN, care au închiriat fiecare suprafeţe mai mari de 5.000 de metri pătraţi.