NEPI începe anul cu cash de 326 mil. euro în conturi

Autor: Roxana Pricop 10.02.2016

Veniturile celui mai mare fond local de investiţii imobiliare au fost anul trecut de 140 mil. euro, în creştere cu 71%.

 
Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI), proprietarul Mega Mall, a încheiat anul 2015 cu venituri din chirii şi alte venituri din exploatare de 148,7 milioane de euro, mai mari cu 71% faţă de încasările din 2014, potrivit rezultatelor financiare preliminare raportate de fond pe bursa de la Bucureşti.
 
Principala sursă de încasări pentru fond au fost spaţiile de retail, care au contribuit cu venituri din chirii de 120 milioane de euro anul trecut, duble faţă de anul 2014, în timp ce spaţiile de birouri au generat venituri de 26,7 milioane de euro, în creştere cu circa 5%.
 
Fondul de investiţii NEPI are un portofoliu imobiliar de circa 1,5 miliarde de euro (valoare netă ajustată), din care mare parte din active sunt pe piaţa locală, printre acestea numărându-se proiecte de retail precum Mega Mall, Promenada, Vulcan Value Center sau City Park Constanţa. De asemenea, NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.