Guvernul plăteşte servicii medicale şi ajutoare de peste 100 mil. lei pentru victimele din Colectiv

Autor: Gabriel Pecheanu 10.02.2016

"Pentru achiziţionarea de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale, necesare pacienţilor trataţi în România, a fost alocată, în 2015, suma de 26,3 milioane de lei. Pentru decontarea transportului medical specializat, a serviciilor medicale, a contribuţiei personale pentru persoanele care au beneficiat de tratament în străinătate, Guvernul a creat cadrul legal şi, în bugetul pentru 2016, a fost alocată suma de 90 de milioane de lei, cu această destinaţie", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că pentru persoanele care i-au însoţit în spitalele din ţară şi străinătate pe răniţii din Colectiv, precum şi pentru familiile persoanelor care şi-au pierdut viaţa, prin hotărâri ale Guvernului au fost stabilite măsuri pentru acordarea unor ajutoare urgenţă.

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a efectuat, până în prezent, plata ajutoarelor de urgenţă în sumă totală de 2.758.939 lei de aceste ajutoare de urgenţă au beneficiat familiile a 48 de persoane decedate, care au solicitat acest ajutor de urgenţă, în cursul anului 2015. Însoţitorilor persoanelor rănite în clubul Colectiv aflate în tratament în spitalele din România s-a plătit suma de 476.000 lei, pentru 76 de personae, iar pentru însoţitorii răniţilor transferaţi în străinătate s-a plătit suma de 2.039.439 lei, pentru 36 de personae, potrivit Guvernului.

"Am vrut să avem această centralizare a datelor să înţelegem exact dimensiunea fenomenului, să avem toate elementele pentru a vedea dacă mai este necesară o intervenţie financiară, un suport financiar, un sprijin financiar pentru persoanele care trec prin această dramă", a conchis Dan Suciu.