Huawei este la un pas să îşi adjudece contractul prin care UPC îşi externalizează activităţile din teren. Ericsson a pierdut competiţia pentru unul dintre cele mai mari contracte din industrie

Autor: Adrian Seceleanu 15.02.2016

Câteva sute de oameni urmează să fie transferaţi de la compania de cablu la subsidiara grupului chinez Huawei.

Subsidiara locală a gigan­tului chinez Huawei este la un pas de a semna cu UPC România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telecom, contractul prin care compania de cablu îşi externalizează activităţile tehnice din teren, au declarat pentru ZF surse din industria de comunicaţii.

Contractul, unul dintre cele mai mari din industria locală de comunicaţii, prevede externalizarea activi­tăţilor tehnice din teren ale UPC şi preluarea de către câştigător a angajaţilor care execută aceste lucrări. Conform estimărilor din piaţă, este vorba de câteva sute de oameni, care vor trece de la UPC la Huawei.

În competiţia pentru acest contract s-a aflat şi subsidiara grupului suedez Ericsson, care ar fi pierdut însă cursa în faţa Huawei, conform informaţiilor obţinute de ZF din mai multe surse din piaţa de telecom.