Vacanţe exotice pe insule, la îndemâna tuturor

Autor: Maria Tufan 21.02.2016

V-aţi imaginat vreodată că vă aflaţi pe propria insulă, bucurându-vă de un tratament tropical luxos, departe de restul civilizaţiei?

Pentru cei care au gusturi fine, dar un buget cu mult mai mic decât celebrităţi precum Johnny Depp, Leonardo Di Caprio sau Shakira, care deţin deja propriile lor insule, fantezia poate deveni realitate – fie şi numai pentru o săptămână.

Punând la dispoziţie o multitudine de experienţe în aer liber, pentru aproape orice tip de preferinţe, din Belize şi până în Canada, gazdele de pe Airbnb, platforma americană de închiriat locuinţe oriunde în lume, direct de la proprietar, îşi împart nu doar casa, ci chiar întreaga proprietate, cu invitaţii care pot plăti pentru asta începând de la 100 de lire pe noapte.

DailyMail a întocmit, pentru iubitorii de vacanţe, o listă cu cele mai interesante locuri în care aceştia pot da frâu liber laturei de Robinson Crusoe.

 

1.     Kakula Breeze, Port Vila, Shefa Province, Vanuatu

Dacă îţi doreşti un alt gen de vacanţă, poţi alege să rătăceşti pe fâşiile nesfârşite de plaje cu nisip alb, ce înconjoară cele 36 de hectare pe care se întinde Kakula Breeze, o insulă privată din Vanuatu, disponibilă şi pentru chiriaşi. Invitaţii sunt serviţi cu preparate naturale, gătite în casă, şi se pot relaxa în cele cinci camere confortabile de care vila dispune, suficiente pentru aproximativ 12 persoane.

Pe durata întregii şederi, serviciul cuprinde şi disponibilitatea non-stop a unui staff format din şapte persoane, pentru ca musafirii insulei să aibă parte de relaxare totală şi servire de lux. Masaj, scufundări, pescuit în apă adâncă (peştele prins îţi este gătit de personal), excursii şi aventuri pe bicicletă - sunt câteva dintre activităţile pe care le poţi comanda. 

Insula poate fi rezervată pentru 1066 de lire pe noapte, fiind însă obligatorii minim două nopţi de cazare. 

2.   Insula tropicală Cove, Costa Rica

Iubitorii de natură pot opta pentru această insulă tropicală din Costa Rica, ce vine la pachet cu plajă, trei tipuri de maimuţe, o varietate de animale şi păsări, excursii prin junglă şi chiar o căsuţă în aer liber pentru experienţe de nopţi „sub cerul liber” în junglă.

Invitaţii au parte de intimitate totală, exceptând momentele în care solicită un ghid, asistenţă sau plimbare cu barca. Printre atracţiile principale ale proprietăţii se numără şi cuptorul de pizza al insulei, unde turiştii îşi pot găti singuri preparate speciale în aer liber.

Insula Tropicală Cove poate fi închiriată pentru 160 de lire pe noapte, obligatorii fiind minim trei nopţi de cazare. 

3.   Sugarloaf Point Lighthouse, Seal Rocks, Australia

Dacă doriţi să vă retrageţi într-o cabană cu istorie, cândva casa farului, Sugarloaf Point Lighthouse din Australia ar putea fi locul perfect.

Punând la dispoziţie peisaje care îţi taie răsuflarea de pe marginea oceaului, insula le oferă iubitorilor de aventură posibilitatea de a o lua la pas prin natură, de a înota, de a face surf, scufundări şi snorkelling, toate într-un decor neatins de mâinile omului.

Sugarloaf Point Lighthouse oferă turiştilor trei cabane diferite, toate obiecte de patrimoniu, echipate cu utilităţi moderne precum televizor cu ecran plat, DVD, încălzire electrică şi bucătărie şi spălătorie complet echipate.

Insula costă 196 de lire pe noapte, iar şederea minimă trebuie să fie de şapte nopţi.

4.   Hideway Caye, Placencia, Stann Creek, Belize

Pentru cuplurile în căutarea unui sejur romantic, această insulă, considerată o bijuterie din Belize, este disponibilă pentru numai două persoane şi vine cu un paradis natural în formă pură.

Potecile din Hideway Caye conduc turiştii de-a lungul întregii proprietăţi, de la casă spre zonele în care pot alege să se bucure de aventuri cu caiacul, de snorkelling sau de pescuit. Proprietarii insulei, inclusă în patrimoniul Unesco, sunt prezenţi non-stop pentru a le pregăti invitaţilor mese pe toată durata vacanţei. 

O noapte pe insula Hideway Caye din Belize, costă 160 de lire, iar şederea minimă trebuie să fie de două nopţi.

5.    Bird Island, Placencia, Belize

Ideală pentru pasionaţii de scufundări, Bird Island, este un atol din Belize, una dintre insulele circulare formată în mările calde din schelete de corali.

Casa rustică pe care o puteţi găsi acolo este disponibilă pentru doar patru persoane, fiind alegerea perfectă pentru cei în cautare de linişte.

Invitaţii se pot bucura de caiac, pescuit sau se pot relaxa pur şi simplu folosind echipamentul de grătar de pe insulă. Bird Island este alimentată de energie solară şi le oferă oaspeţilor servicii Wi-Fi pentru a ţine legătura cu lumea din exterior.

Pentru o vacanţă acolo, turiştii vor plăti 249 de lire pe noapte, fiind obligaţi să rezerve minim două nopţi.

6.   Insulă privată în Ottawa, Canada

Cei aflaţi în căutarea unui paradis sălbatic pot alege să-şi petreacă serile într-o cabană primitoare, de pe o insulă privată a Canadei.

Localizată la o distanţă de aproximativ 90 de minute de centrul oraşului Ottawa, în acest timp fiind inclus şi un drum de 10 minute cu o canoe, această locuinţă veche de 100 de ani a fost renovată recent păstrând în totalitate farmecul original şi punând la dispoziţie şi o serie de facilităţi printre care apă caldă şi o linie telefonică permanentă.

Invitaţii pot profita de grătar, de două pontoane, de o plajă micuţă, de grădină cu flori, dar şi de una de legume şi de o bibliotecă plină de cărţi. În prezent, există posibilitatea de a asculta radioul, însă nu şi de cablul TV, putând astfel să te rupi cu adevărat de grijile cotidiene.

Insula găzduieşte de asemenea şi o diversitate de specii de animale şi păsări, aducând turiştii cât mai aproape de sălbăticie.

O noapte la cabana din insula canadiană costă 112 lire, lunile iulie şi august fiind singurele care condiţionează turiştii la minim o săptămână de închiriere.

7.    Brother Island, El Nido, Filipine

Dacă tânjeşti după vacanţa perfectă, o treime din insula Brother Island, de pe tărâmurile Filipinelor, este acoperită cu nisip alb şi cocotieri.

Cele două case pe insulă pot găzdui cu uşurinţă grupuri de 10 sau chiar mai multe persoane, dar pentru oamenii aflaţi în căutarea intimităţii se poate pune le dispoziţie şi un spaţiu privat.

Pe lângă plajele glorioase, turiştii mai pot găsi o pădure tropicală, o barieră naturală de pietre care protejează insula de valurile şi curenţii puternici, dar şi un staff menit să îţi facă vacanţa cât de relaxantă se poate. 

Insula care numără în total cinci dormitoare, poate fi închiriată pentru 313 lire/noapte, cu o şedere minimă de două nopţi.

8.   Ilha Grande, Angra dos Reis Ilha Grande, Brazilia

Ilha Grande este locul în care te poţi bucura de intimitatea, liniştea şi pacea împrejurimilor braziliene.

Vila principală are patru dormitoare, în imediata apropiere, existând şi o casă micuţă de doar două dormitoare la care se ajunge printr-un pod de bambus. În total, Ilha Grande poate găzdui până la 14 invitaţi.

Iubitorii de soare se pot bucura de acesta stând pe cele două pontoane de lemn disponibile, sau chiar de pe canoele închiriabile cu care să explorezi vecinătăţile.

Insula costă 637 de lire/noapte, iar şederea minimă trebuie să fie de minim 7 seri. 

9.      Cartagena, Colombia

Înconjurată de palmieri şi nisipuri albe, vila de patru dormitoare, The Ark, din Columbia, le oferă turiştilor intimitate maximă.

Gândite pentru a le oferi invitaţilor peisaje pitoreşti, multe dintre dormitoare sunt prevăzute cu balcon, terasă şi hamac, absolut toate având însă vedere la ocean.

Chiria include un serviciu zilnic de curăţenie, dar şi un căpitan de vas pentru excursii cu barca.

O noapte pe insula columbiană se ridică la 320 de lire, iar şederea minimă este de două nopţi.

10.                      Tahati Island, Granada, Nicaragua

Această insulă privată din Nicaragua te face să te simţi ca o vedetă, punându-ţi la dispoziţie piscină, aer condiţionat şi chiar cablu TV.

Vila de pe Tahati Islan dispune de patru dormitoare şi băi echipate cu duşuri electrice. Invitaţii îşi pot prepara singuri mesele în bucătăriile complet utilate.

Insula se poate închiria cu 146 de lire pe noapte, fără nicio altă condiţie impusă de proprietar.