Guvernul maghiar ia în considerare reducerea TVA pentru lapte

Autor: Bogdan Cojocaru 16.02.2016
După reducerea TVA pentru carnea de porc, guvernul maghiar ia în considerare diminuarea taxei şi pentru lapte ca parte a unui pachet de măsuri menit să ajute industria laptelui, scrie Magyar Nemzet. Ministerul agriculturii din Ungaria crede că reducerea TVA este necesară şi va fi propusă guvernului, a spus secretarul de stat György Czerván. TVA pentru carnea de porc a fost micşorată de la 27% la 5% la începutul acestui an. Propunerea a fost lansată cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare. Rezultatul este ca preţurile au început sa scadă, producând îngrijorări în alte sectoare, cum ar fi cel al producţiei de carne de pui. Potrivit Consiliului Maghiar al Produselor din Carne de Pui, ungurii consumă circa 32 de kilograme de carne de pui de persoană anual, faţă de 28 de kilograme de carne de porc.