Educaţie şi piaţa muncii. 6.000 de ingineri ies anual de pe băncile Politehnicii, iar 80% îşi găsesc un loc de muncă în domeniu

Autor: Mihaela Pascari 19.02.2016

Universitatea Politehnica din Bucureşti formează anual circa 6.000 de ingineri pentru piaţa forţei de muncă. Din numărul total al absolvenţilor, 80% îşi găsesc locuri de muncă în domeniile inginereşti, iar ceilalţi 20% sunt plasaţi pe piaţa forţei de muncă în domenii similare sau care au legătură cu domeniul studiat, spun reprezentanţii instituţiei.

„An de an punem în legătură studenţii cu firmele prin intermediul târgurilor de joburi şi al altor evenimente organizate în cadrul universităţii. Cea mai mare parte a absolvenţilor lucrează în domenii inginereşti. Există studenţi care deja lucrează, totuşi specificul ocupaţiei le permite să urmeze studiile în condiţii optime“, spune Anca Purcarea, decan în cadrul Facultăţii de Antreprenoriat, Inginerie şi Managementul Afacerilor (FAIMA), cea mai nouă facultate din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, înfiinţată în primăvara anului 2010,

FAIMA are o durată de pregătire de patru ani, care vizează latura ştiinţelor fundamentale, dar şi cea tehnică. Studenţii au posibilitatea de a se specializa la master într-un domeniu ales încă din facultate.

„Specializarea propriu-zisă vine după cei patru ani. Acest lucru a fost sesizat de către beneficiarii facultăţii, care sunt firmele, iar studenţii sunt intermediarii competen­ţelor cerute pe piaţă“, spune Anca Purcarea.