Programul de MBA al Insead a urcat pe primul loc în topul celor mai bune programe de educaţie managerială din lume

Autor: Adelina Mihai 18.02.2016

Programul de MBA oferit de şcoala de afaceri franceză Insead, care are campusuri în Franţa şi în Singapore, a fost desemnat drept cel mai bun program de educaţie managerială din lume, potrivit rezultatelor cercetării realizate de publicaţia Financial Times în 2016.

Astfel, un absolvent de Insead câştigă, în medie, un salariu de aproape 13.900 de dolari pe lună la trei ani de la absolvirea programului, potrivit Global MBA Ranking 2016. În 2015, Insead era pe locul 4 în topul celor mai bune programe de MBA din lume, potrivit aceluiaşi clasament.

Insead are o vechime de 58 de ani, iar în ultimii 17 ani  s-a aflat în topul celor mai bune zece programe de MBA din lume în clasamentul Financial Times. 2016 este primul an în care un program de MBA cu o durată de un an a obţinut primul loc în top, de regulă această poziţie fiind adjudecată programelor cu o durată de doi ani.

Printre criteriile de realizare a clasamentului celor mai bune programe de MBA din lume se află salariile absolvenţilor după trei ani de la absolvire, progresul în carieră al absolventului sau măsura în care obiectivele obţinute de absolvenţi înainte de înscrierea în program s-au şi îndeplinit etc.

Pe locul doi în topul celor mai bune programe de MBA din lume în 2016 se află programul de MBA oferit de şcoala americană de business Harvard Business School (aflată pe primul loc în 2015), urmat de programul oferit de şcoala britanică London Business School.

Totuşi, cele mai mari salarii obţinute de absolvenţii şcolilor de business aflate în topul celor mai bune 20 programe de MBA în 2016 sunt obţinute de absolvenţii programului oferit de şcoala americană de business Stanford Graduate School of Business (aflat pe locul 5 în topul celor mai bune programe din lume în 2016), care primesc, în medie, câte 15.500 de dolari pe lună.