Clujenii de la Evozon ţintesc venituri de 30.000 de euro pe lună dintr-un soft care simplifică programările online la medic sau coafor

Autor: Ioana Nita 19.02.2016
Grupul Evozon Systems din Cluj-Napoca, specializat în furnizarea de soluţii software la comandă, estimează venituri lunare de 20.000-30.000 de euro în decurs de un an pentru o platformă proprie care le permite businessurilor bazate pe oferirea de servicii, precum clinici, saloane de înfrumu­seţare sau cluburi sportive, să gestioneze programările online. Pentru lansarea şi gestionarea platformei, numită Calendis, grupul clujean a înfiinţat o firmă nouă numită Pearl Ventures. 
 
„Ceea ce construim la Calendis nu este doar un SaaS, ci mai mult un market place. Iar de regulă acestea au nevoie de timp pentru a se forma. Ne aşteptăm să ajungem la încăsări lunare de aproximativ 20.000-30.000 de euro către sfârşitul anului 2016 şi ne aşteptăm ca această valoare să crească semnificativ în 2017”, a declarat Mircea Patachi, fondator Calendis şi CEO al companiei Pearl Ventures.
 
Evozon Systems, care în 2014 a avut afaceri de peste 11 milioane de lei, a investit 300.000 de euro în dezvoltarea platformei Calendis, bani care au fost alocaţi în principal pentru remunerarea forţei de muncă implicate în dezvoltarea produsului, precum şi pentru cheltuielile de marketing.