VIDEO ZF Live. Ionuţ Lupu, Honda Trading: Legea dării în plată ajută dealerii auto. Băncile se uită la credite pentru maşini

Autor: Roxana Rosu 23.02.2016

Piaţa auto va creşte în acest an cu circa 15% în condiţiile în care noua lege a dării în plată are un impact pozitiv asupra acestui sector, băncile reorientându-se dinspre creditele imobiliare spre cele pentru achiziţia de maşini, potrivit lui Ionuţ Lupu, director comercial la Honda Trading România.

„În 2016 sunt mulţi factori care împing oamenii să cumpere o maşină. Legea dării în plată ne ajută mult pe noi. Odată cu limitarea creditelor imobiliare, băncile au adus oferte foarte atractive pe auto. Societăţile de leasing şi băncile ne-au abordat ca să facem împreună oferte de finanţare pentru clienţi“, a spus Ionuţ Lupu la ZF Live.

De asemenea, dobânzile mici la depozitele bancare împing consumatorii mai degrabă spre investiţii şi achiziţii decât spre economisire, maşina fiind a doua mare achiziţie importantă în România după locuinţă.

Un alt factor care susţine piaţa auto este scăderea TVA de la 24% la 20%, care se simte la o maşină cu un preţ de peste 20.000 de euro.