Apulum Alba Iulia, furnizor al IKEA, aşteaptă afaceri de 150 mil. lei după o creştere de 20% a producţiei

Autor: Laurentiu Cotu 23.02.2016
Producătorul de articole din porţelan Apulum din Alba Iulia, unul dintre principalii furnizori locali ai concernului suedez IKEA, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de peste 150 mil. lei (33,7 mil. euro), mai mut cu 37% faţă de anul anterior, pe fondul creşterii cu aproximativ 20% a capacităţii de producţie.
 
Compania a avut anul trecut afaceri totale de aproximativ 110 mil. lei (circa 25 mil. euro), mai mult cu 26% faţă de anul anterior, datorită creşterii comenzilor atât pe plan local, cât şi la export, pe o piaţă în plină ascensiune şi evoluţie, potrivit oficialilor Apulum Alba Iulia.
 
„Anul 2015 a însemnat un salt în colaborarea cu clienţii noştri tradiţionali din industria porţelanului. Anul în curs are perspective mult mai bune, având în vedere faptul că în luna decembrie a anului trecut am pus în funcţiune încă un cuptor de ardere rapidă a porţelanului, care va aduce o creşterea cu 20% a capacităţii de producţie“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.