Directorul general pentru Europa Centrală şi de Est al Deutsche Bank ajunge mâine în România

Autor: Liviu Popescu 23.02.2016

Peter Tils, directorul general pentru Europa Centrală şi de Est al Deutsche Bank, una dintre cele mai mari instituţii financiare bancare la nivel mondial, cu active de 1.600 mld. euro, va veni mâine în jurul orei 16:00 în România. Acesta va avea o întâlnire oficială cu premierul tehnocrat Dacian Cioloş. Biroul de Presă al Guvernului nu a specificat tema discuţiilor, însă germanii de la Deutsche Bank au afirmat în mai multe rânduri că vor să se dezvolte în România.

 

Deutsche Bank România este condusă din 2012 de Mihai Ionescu, care anterior lucrase în zona de investment banking. Deutsche Bank este prezentă pe piaţa locală din 1998 şi oferă soluţii în corporate banking şi securities şi servicii de tranzacţii bancare pentru clienţi.

 

Peter Tils a fost implicat în participarea Deutsche Bank în cursa pentru privatizarea BCR în 2005 şi de atunci tatoneaza zona Europei Centrale şi de Est. El a afirmat de mai multe ori că va deschide o sucursală a Deutsche Bank în România dar nu a putut convinge board-ul din cauza businessului subţire.

Cea mai recentă vizită oficială a lui Tils în România a avut loc în toamna anului 2013.

 

El a făcut parte atunci dintr-o delegaţie formată din oameni de afaceri din Germania şi reprezentanţi ai industriilor germane. Deutsche Bank este prezentă în 30 de ţări în Europa cu aproximativ 2.800 de unităţi, dintre care 1.800 de unităţi prezente doar în Germania, cea mai mare economie din Europa.