Bittnet şi-a multiplicat de cinci ori profitul anul trecut. Conducerea va propune o majorare de capital cu acţiuni gratuite

Autor: Roxana Pricop 23.02.2016
Furnizorul de servicii de training IT Bittnet Systems (simbol bursier BNET), listat pe sistemul alternativ al bursei de la  Bucureşti, a raportat un profit net de un milion de lei în 2015, de aproape cinci ori mai mare decât rezultatul net din 2014.
 
Avansul câştigului a fost susţinut de creşterea cu 35% a vânzărilor până la 11,2 milioane de lei, faţă de un avans de 25% al cheltuielilor, până la 10,1 milioane de lei. Serviciile de integrare IT au generat încasări cu 22% mai mari anul trecut, respectiv de aproape 7 milioane de lei, în timp ce serviciile de training IT au generat încasări de 3,7 mil. lei, în creştere cu 37%.
 
Profitul operaţional a fost de 910.000 de lei, în creştere cu 64%, iar câştigul din exploatare a avansat cu 96%, la 757.000 de lei.
 
„Primul an în calitate de companie publică, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bu­cureşti, coincide cu cel mai bun an de până acum pentru organizaţia Bittnet din punctul de vedere al re­zul­tatelor financiare, dar şi al operaţionalelor înre­gistrate. Creşterea puternică a profitabilităţii a venit ca o confirmare a strategiei de creştere agre­sivă urmată de companie“, a spus Mihai Logofătu, di­rector executiv şi acţionar cu 32,32% din com­panie. Compania va reinvesti profitul, neavând în plan să distribuie dividende.