Cristina Filip, partener PeliFilip: Problema redevenţelor trebuie rezolvată pe termen lung

Autor: Roxana Rosu 22.02.2016

Problema redevenţelor trebuie rezolvată pe termen lung, să ne gândim la barilul de petrol de peste 5-6 ani, a spus la ZF Power Summit 2016 Cristina Filip, partener PeliFilip.

"Piaţa arată complex. După cinci ani de preţ ridicat la petrol, apetitul investiţional a fost crescut. Am văzut că investiţiile erau programate pe termen lung, pentru timpul când preţul va scădea. Investitorii previzionau acest lucru. Este o discuţie pe instabilitate, pe tema redevenţelor, o lipsă de dialog".

Alte declaraţii: 

Trebuie să se rezolve problema redevenţelor pe termen lung. Să ne gândim la barilul de peste 5-6 ani. Jucătorii sunt pregătiţi pentru 2016, dar pe termen mai lung discuţia e complexă si solutia nu poate fi lasata doar la investitorii privati.

Vulnerabilitati ale sistemului energetic: lipsa strategiei, apare obsedant in discuţii. Intervenţiile legislative punctuale şi consecvente pe legislatia primară arată că nu ştim unde ne indreptăm. Pe cine tinem pe loc anul acesta pentru a creşte altul

Dacă acestea ar fi rezolvate, am văzut extrem de mult interes şi soliditate si sănătate a interesului pentru România. Ar fi păcat să nu folosim oportunităţile.