Arctic a luat 70 de hectare de teren pentru fabrica de maşini de spălat

Autor: Mădălina Dediu Panaete 25.02.2016

Arctic, cel mai mare producător local de electro­cas­ni­ce, va construi fabrica de maşini de spălat rufe şi vase pe o suprafaţă de circa 70 de hectare în localitatea dâm­bo­vi­ţeană Ulmi, la 30 de kilometri de fabrica de frigidere pe care o deţine în prezent la Găeşti.

Fabrica va necesita o inves­tiţie totală de circa 100 mil. euro, o parte fiind acoperită de pro­fiturile realizate de Arctic în ul­ti­mii ani, iar pentru cealaltă par­te compania speră să obţină un ajutor de stat de 37,5 mil. euro.

„Arctic SA a depus o ce­rere pentru emiterea certifi­ca­tu­lui de urbanism pentru con­struc­ţia unei unităţi de pro­duc­ţie a maşinilor de spălat rufe şi de spălat vase, depozit produse finite, la­bo­ratoare, birouri, cantină, par­cări, alei carosabile şi pietonale, îm­prejmuire, branşament uti­lităţi şi organizare de şantier“, a declarat pentru ZF Adrian Du­mi­tru, vicepreşedintele Consi­liu­lui Judeţean Dâmboviţa. El spune că producătorul va angaja până la 2.500 de salariaţi în această fabrică. Astfel, pro­ducătorul va ajunge la peste 5.500 de salariaţi pe plan local.