Acţionar minoritar: „Raiffeisen a dat dividende de 15%. De la UniCredit nu am primit nimic“

Autor: Roxana Rosu 25.02.2016

Maniu Popescu este unul dintre acţionarii minoritari de la Raiffeisen Bank, unde deţine două acţiuni, cu o va­loa­re de achiziţie de 60.000 euro fiecare.

El a avut anul acesta un randament de 15% la divi­den­de­le încasate de la Raiffeisen Bank, respectiv un câştig de aproape 10.000 de euro.

„Estimez că cele două acţiuni valorează acum circa 72.000 euro dacă aş vrea să le vând. Dar nu vreau să vând“, a declarat el la ZF Live. Maniu Popescu a intrat în acţiona­riatul Raiffeisen Bank în momentul în care banca a anunţat consolidarea valorii no­­­minale de un milion de ori, după ce a analizat evoluţia Raif­­fei­sen de-a lungul anilor şi după o dis­cu­ţie cu pre­şe­dintele băncii, Steven van Groningen.

El deţine acţiuni şi la UniCredit Bank, din anul 1999.

„Nu au dat niciodată dividende. Sunt 5.500 de acţionari mi­noritari acolo. Am sperat că acţionarul majoritar va ex­tin­­de oferta dată dlui Ţiriac şi spre noi…“ Acţiunile de­ţi­nute de Maniu valorează circa 100.000 euro. „Au spus că pre­gă­tesc o ofertă până la finele lui martie. Mă aştept ca anul acesta să anunţe şi dividende aşa cum fac pe alte pieţe“, a conchis investitorul.