Tractoare mai scumpe ca în Germania, din fonduri europene. Ministrul Agriculturii a făcut verificări într-un potenţial caz de fraudă

Autor: Roana Rotaru 25.02.2016

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a fost să facă verificări  la Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR), pentru că existau suspiciuni cum că aceştia ar fi vândut utilaje mai scump ca în Germania, atât timp cât clinetul era beneficiarul unor fonduri europene; Pentru cei care aveau altă sursă de finaţare, preţurile erau mai mici.

„Principalul subiect de discuţie a vizat verificarea sesizărilor potrivit cărora distribuitorii de maşini agricole practică preţuri diferenţiate,achiziţia de utilaje agricole din fonduri europene realizându-se la preţuri mai mari decât cele practicate pentru utilaje cumpărate din alte surse financiare. Ministrul Irimescu a semnalat că achiziţia unui tractor în România este la un preţ mult mai mare decât la acelaşi utilaj agricol cumpărat în Germania. ”, arată un comunicat pe presă publicat de către Biroul de Presă al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Conducerea APIMAR a dat asigurări că nu practică preţuri diferite, acestea fiind stabilite conform principiului competitivităţii, însă MADR recomadă fermierilor să verifice  preţurile de referinţă ale pe echipamentelor agricole pe care vor să le achizitioneze din fonduri europene  pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, www.afir.info.