Fostul primar al sectorului 3, Liviu Negoiţă, pus sub învinuire de DNA pentru abuz în serviciu

Autor: Andreea Traicu 26.02.2016

Procurorii DNA au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu pe numele fostului primar al Sectorului 3, Liviu Negoiţă, dar şi împotriva lui Ştefan Dumitraşcu, arhitect şef în cadrul instituţiei. Pentru aceeaşi infracţiune este cercetat şi secretarul primăriei, Marius Mihăiţă.

Procurorii DNA susţin, într-un comunicat de presă, că în perioada 2008 – 2009 cei trei "au eliberat patru autorizaţii de construire şi certificatele de urbanism aferente acestor autorizaţii, referitoare la un imobil situat pe Calea Dudeşti, sector 3, cu nerespectarea normelor de urbanism şi protecţie a zonelor în care se găsesc monumente istorice. Acest lucru a produs prejudicii proprietarilor imobilelor învecinate, prin degradările suferite de acestea în cursul edificării construcţiei nelegal autorizate".

Procurorii mai spun că " în anul 2009, au fost eliberate, cu nerespectarea normelor legale referitoare la competenţa materială de emitere, alte două autorizaţii pentru supraetajarea imobilului respectiv" iar "certificatele de urbanism, aferente acestor două documente, nu cuprindeau datele prevăzute de lege, lipsind toate menţiunile privind regimul tehnic al imobilului, precum şi cele privind situarea imobilului în zona de protecţie a unui monument istoric".

De asemenea, DNA precizează în comunicatul de presă că în anii 2010 şi 2014 instanţele de judecată au dispus anularea autorizaţiilor de construcţie, în una dintre decizii Primăria Sectorului 3 fiind obligată să desfiinţeze construcţia.