Ultimul şef din garda veche a energiei pleacă: Electrica, un grup de peste 1 mld. euro, îşi caută CEO nou. Fostul avea un salariu de aproape 10.000 de euro pe lună

Autor: Roxana Petrescu 29.02.2016
Ioan Roşca, unul dintre cei mai puternici executivi din energie, cel care din 2012 se află la conducerea Electrica, cel mai mare jucător local din domeniul distribuţiei şi furnizării de electricitate, părăseşte vârful companiei din vară. În 2014, Ioan Roşca a avut venituri lunare medii de circa 9.500 de euro, cea mai mare parte a sumei venind din indemnizaţia de director general al Electrica (6.000 de euro).
 
Roşca mai avea însă şi alte funcţii care rotunjeau venitul lunar de la Electrica printre care se numără cea de administrator neexecutiv la mai multe filiale ale Electrica sau de mem­bru al comisiei de privatizare a companiei, după cum arată ultima declaraţie de avere completată de şeful companiei în 2015.
 
Distribuitorul de energie a fost listat în vara anului 2014, proces din care a încasat aproape 2 miliarde de lei, aceasta fiind cea mai valoroasă listare făcută vreodată de statul român.