Expansiune fără precedent: Genpact caută 300 de oameni pentru birourile din Cluj-Napoca şi Bucureşti

Autor: Laurentiu Cotu 02.03.2016

Furnizorul de servicii de outsourcing Genpact, care a ajuns la peste 3.000 de angajaţi în România, are în prezent dis­ponibile peste 300 de joburi în centrele din Cluj-Napoca şi Bucureşti, atât pentru tineri absolvenţi, cât şi pentru cei cu ex­perienţă, în domeniile financiar-contabilitate, achiziţii, su­port servicii IT sau consultanţă.

„România este cel mai complex centru operaţional al Genpact, astfel că suntem dispuşi să investim în continuare în dez­voltarea centrelor noastre din Bucureşti şi Cluj“, au spus ofi­cialii Genpact România. Reprezentanţii companiei decla­rau anterior că în 2015 Genpact România a recrutat peste 1.000 de oameni pentru bi­ro­urile deţinute în Cluj-Napoca şi Bucureşti, estimând un volum similar şi în 2016.

Genpact a primit în toamna anului trecut un ajutor de stat de 9,19 mil. lei (peste 2 mil. euro) pentru un proiect prin care compania să creeze 450 de locuri noi de muncă în Bu­cu­­reşti şi Cluj-Napoca, potrivit unui document al Minis­terului de Finanţe. Salariul pe care îl primeşte o persoană într-o primă fază atunci când se angajează într-un centru de servicii de tip busi­ness process outsourcing sau într-un call-cen­ter este de circa 1.000-1.200 de lei net pe lună.