Fondul Proprietatea ţine alegeri. Mandatele lui Sorin Mîndruţescu şi Mark Gitenstein expiră în septembrie

Autor: Roxana Pricop 02.03.2016

Fondul Proprietatea (FP) a convocat acţionarii în Adunări Generale pe 26 aprilie pentru a aproba, printre altele, alegerea a doi membri în comitetul reprezentanţilor în condiţiile în care mandatele lui Sorin Mîndruţescu, directorul ge­neral al subsidiarei locale a Oracle şi preşedintele comitetului, şi al lui Mark Gitenstein, fost ambasador SUA la Bucureşti, urmează să expire pe 30 septembrie.

Comitetul reprezentanţilor, format din cinci membri, supraveghează administratorul fondului.

Mandatul noilor membri va fi valabil pentru o perioadă de trei ani începând cu data de 30 septembrie 2016. Propunerile acţionarilor pentru cele două mandate pot fi depuse până la data de 21 martie, potrivit convocatorului de AGA publicat de fond pe bursă.

Tot în AGA din 26 aprilie, acţionarii FP trebuie să aprobe reducerea capitalului social subscris al fondului de la 9,32 miliarde de lei la 9,168 miliarde de lei prin anularea unui număr de 179,5 milioane de acţiuni proprii. După reducerea capitalului social, capitalul social subscris al FP va avea valoarea de 9,168 mld. lei fiind împărţit în 10,786 mld. acţiuni, fiecare cu o valoare nominală de 0,85 lei.

În AGA din 26 aprilie, administratorul fondului va susţine o prezentare asupra efectului programelor de răscumpărare asupra nivelului discount-ului, precum şi asupra unor strategii investiţionale suplimentare propuse de administrator referitoare la managementul Fondului Proprietatea, în conformitate cu cerinţele prevăzute de articolul trei din avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 1 din 7 ianuarie 2016.

Acţionarii trebuie să aprobe şi raportul anual de activitate al administratorului unic al FP pentru anul financiar 2015, şi descărcarea de gestiune a Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti pentru administrarea în 2015. Întrucât mandatul Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucureşti încetează în data de 31 martie 2016, acţionarii decid de asemenea descărcarea de gestiune a acestuia pentru administrarea fondului în perioada 1 ianuarie 2016 –31 martie 2016.

Ultima zi de mandat a Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti (FTIML) este 31 martie 2016, iar începând cu data de 1 aprilie administratorul de fond de investiţii alternativ al FP este Franklin Templeton International Services SARL (FTIS) din Luxemburg. În consecinţă, şedinţele adunăriilor generale din 26 aprilie vor fi prezidate de FTIS, iar reprezentanţi ai FTIML vor fi prezenţi la şedinţe de asemenea, potrivit convocatorului de AGA.