Maghiarii de la OTP Bank şi-au dublat profitul în 2015 la 21 mil. lei. În T4, banca raportase pierdere de 14 mil. lei

Autor: Liviu Popescu 07.03.2016

OTP Bank, subsidiara locală a grupului maghiar cu acelaşi nume, a raportat pentru anul 2015 un profit net de 1,6 miliarde de forinţi (echivalentul a 21 mil. lei), dublu faţă de anul precedent, în contextul în care rezultatul pozitiv al ungurilor a fost influenţat de consolidarea indicatorilor financiari ai Băncii Millennium. OTP a finalizat achiziţia Millennium Bank în toamna anului trecut.

Pentru ultimele trei luni din 2015, maghiarii raportaseră pierderi în România de un miliard de forinţi (14 mil. lei), potrivit datelor publicate vineri în raportul financiar al companiei-mamă.

Veniturile totale ale băncii au urcat cu 18%, la 400 mil. lei.

„Acestă evoluţie a fost modelată de mai mulţi factori: pe de o parte consolidarea Băncii Millennium a jucat un rol pozitiv. În acelaşi timp spread-ul mic de dobândă oferit pentru clienţii care au rate variabile la creditele ipotecare în franci elveţieni a diminuat venitul net din dobânzi cu aproximativ 600 milioane de franci elveţieni în primele 12 luni (din care 120 milioane de franci au dispărut în T4. Totodată, veniturile generate din împrumuturile în valută au fost influenţate pozitiv de aprecierea francului elveţian în raport cu leul“, se arată în raport.