Finanţare de 4 mil. $ pentru o platformă online care strânge fonduri pentru ca IMM-urile să-şi monteze panouri solare

Autor: Oana Stupinean 09.03.2016

Wunder Capital, un finanţator online pentru companiile mici şi mijlocii care doresc să-şi monteze panouri solare pentru a economisi energie electrică, a primit o finanţare de aproape 4 milioane de dolari, de la investitori ca Techstars Ventures şi FinTech Collective, scrie TechCrunch. În total, compania a atras până acum finanţări de aproape 5 milioane de dolari pentru a se dezvolta.

Fondatorii conceptului nu vin dintr-un mediu financiar sau din sectorul energiei regenerabile. Cei trei fondatori ai Wunder Capital, printre care şi CEO-ul Bryan Birsic,  au o experienţă vastă în publicitate şi marketing. Compania lucrează cu instalatori, dezvoltatori şi distribuitori de astfel de servicii care primesc bani de la companie. Instalaţiile solare nu prezintă niciun fel de dezavantaj, deoarece acestea produc energie electrică nouă ore pe zi. Instalaţiile solare funcţionează chiar şi atunci când cerul este înnorat.

Energia electrică produsă din surse regenerabile începe să fie utilizată în tot mai multe ţări din lume. Printre acestea se numără Bangladeshul, ţara cu cea mai mare expansiune a energiei solare din lume, dar şi China, care are în plan să acopere acoperişurile a 800 de şcoli cu panouri solare.