Borc: Marii consumatori industriali îşi au rolul în Strategia energetică a României

Ziarul Financiar 09.03.2016

Costin Borc a declarat, miercuri, după ce a vizitat Alro Slatina, că reducerea consumului de energie electrică - în contextul în care Alro este unul dintre marii consumatori industriali - este extrem de importantă.

"Este foarte important că s-a redus substanţial consumul pe tona de produs. Da, este o industrie energo-intensivă, pentru că aşa este ea, dar eforturile făcute pentru eficientizarea consumului de energie sunt foarte importante”, a afirmat ministrul.

Vicepremierul a adăugat că Ministerul Energiei lucrează la Strategia energetică a României, iar marii consumatori îşi au locul în această viziune.

"Colegul meu de la Ministerul Energiei, domnul ministru Grigorescu, lucrează la o Strategie energetică a României. Evident că marii consumatori industriali, marii consumatori energo-intensiv, îşi au rolul în această strategie. De asemenea, am discutat cu domnul director Dobra (Gheorghe Dobra - directorul general Alro Slatina n.r.) şi cu domnul preşedinte Marian Năstase (preşedintele Consiliului de Administraţie de la Alro Slatina - n.r.) despre armonizarea poziţiei industriei româneşti, împreună cu Ministerul Economiei şi cu europarlamentarii români, în aşa fel încât să sprijinim poziţia industriei româneşti în toate instanţele Uniunii Europene”, a afirmat Borc.

În ianuarie, premierul Dacian Cioloş anunţa că Strategia energetică a României va fi finalizată anul acesta, iar ministrul de resort, Victor Grigorescu, adăuga că doreşte finalizarea acesteia în septembrie.