Americanii de la DuPont bifează cel mai bun an în România: 300 mil. lei din seminţe

Autor: Roana Rotaru 10.03.2016

Cifra de afaceri cumulată a divi­ziilor din România ale gigantului american DuPont Pioneer, companie spe­cializată pe comercializarea şi pro­ducţia de seminţe pentru diverse recolte agricole, a de­păşit 300 de mi­lioane de  lei în anul 2015. Acesta este cel mai bun an pe care colosul cu un business de 25 de miliarde de dolari l-a înregistrat în România.

„A fost cel mai bun an al nostru de până acum. Am reuşit să creştem cota de piaţă semnificativ la floarea-sorarelui şi la soia cu 4%, iar la po­rumb cu 1%. Ţinta noastră este ca peste trei ani să fim lideri de piaţă la rapiţă. Rezul­tatele bune obţinute până acum se datorează produselor noastre şi echipei de vânzări formate din aproximativ 75 de oameni, răs­pân­diţi în toate ju­deţele“, a declarat Jean Io­nescu, directorul ge­neral al companiei DuPont Pioneer Ro­mânia.

Multinaţionala ame­ricană deţine pe plan local două companii, Pioneer Hi-Bred Ro­mânia (vânzări) şi Pioneer Hi-Bred Seeds Agro (unitate de pro­ducţie şi cercetare), divizii în care lucrează în jur de 150 de angajaţi permanenţi şi 300 de sezonieri, potrivit reprezentanţilor companiei.