Cătălin Buliga preia funcţia de director tehnic al Vodafone România, în locul lui Giovanni Chiarelli

Autor: Adrian Seceleanu 11.03.2016

Cătălin Buliga, unul dintre cei mai experimentaţi manageri români din industria locală de comunicaţii, care şi-a început cariera în 1989 la Romtelecom pentru ca ulterior să ocupe diferite poziţii de management pe segmentul de tehnologie şi în cadrul UPC şi Vodafone, va fi promovat director tehnic în cadrul Vodafone România, în locul italianului Giovanni Chiarelli, care va pleca din România pentru a prelua o poziţie de management în Spania.

Cătălin Buliga a revenit în cadrul Vodafone România în toamna anului trecut, după ce a lucrat aproximativ 7 ani de zile în cadrul UPC, unde ultima poziţie deţinută a fost de director de tehnologie pentru subsidiarele din România şi Ungaria. Poziţia pe care Buliga a revenit la Vodafone a fost de “Head of Fixed Access, Engineering & Deployment”.

Înainte de a fi recrutat de UPC în 2008, Buliga a lucrat timp de zece ani la Vodafone, pe diferite poziţii de conducere. Anterior, în perioada 1989-1998 el a lucrat la Romtelecom, ca tehnician în centrul de reţea şi inginer în cadrul centrului de coordonare al reţelei în Iaşi.
 

Schimbarea va avea loc pe 1 mai

Cătălin Buliga va prelua la 1 mai poziţia de Technology Director în locul lui Giovanni Chiarelli, a comunicat oficial compania Vodafone România.

“Vodafone România anunţa că îl numeşte pe Cătălin Buliga, în prezent Head of Fixed Access Network în cadrul companiei, în funcţia de Technology Director, începând din 1 mai 2016. Cătălin Buliga va face parte şi din echipa executivă de management, începând din aceeaşi dată. Cătălin Buliga s-a alăturat Vodafone România din septembrie 2015”, conform datelor comunicate oficial de operator.

“Cătălin Buliga este un profesionist telecom cu o bogată experienţă şi revine la Vodafone România, unde a ocupat poziţii de conducere în zonă de tehnologie timp de 10 ani, până în 2008. Ulterior, a deţinut funcţii de conducere în cadrul UPC timp de şapte ani, incluzând rolul de CTO al UPC România şi UPC Ungaria. Cătălin Buliga a absolvit Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, în 1995”.

Mutarea are loc în contextul în care Giovanni Chiarelli va fi promovat în poziţia de Technology Director pe piaţa din Spania. “Cătălin Buliga îl înlocuieşte pe Giovanni Chiarelli, care va fi promovat în rolul de Technology Director, Vodafone Spania, începând din 1 mai. Giovanni Chiarelli s-a alăturat Vodafone România în iulie 2012 şi a fost determinant în dezvoltarea şi lansarea Supernet 4G, care apoi a fost certificată de două ori consecutiv <<Best în Test>> pentru voce şi date de către P3 Communications. Datorită management-ului sau, reţeaua certificata a Vodafone România a devenit prima reţea garantată din România. Giovanni Chiarelli a condus agenda Vodafone de a oferi o experienţă superioară clienţilor şi de a consolida diferenţierea brand-ului.”