Porsche deschide la Cluj un centru de dezvoltare software pentru industria auto

Autor: Laurentiu Cotu 14.03.2016

Compania Porsche Engineering Romania, filialia locală a gigantului german Porsche, deschide la Cluj-Napoca un centru de devoltare software în domeniul auto, unde vor lucra 25 de oameni până la finalul anului. Compania Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, a fost înfiinţată în luna septembrie a anului trecut, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

’’Prin intermediul noii reprezentanţe din Cluj, activitatea de dezvoltare este concentrată în continuare în mod consecvent asupra autovehiculului viitorului. Clujul va contribui la susţinerea procesului de digitalizare a autovehiculului de către firma noastră’’, a declarat Malte Radmann, preşedintele consiliului de administraţie al Porsche Engineering, într-un comunicat de presă. Porshe mai deţine la Cluj-Napoca şi compania de consultanţă în IT şi de management al proceselor pentru industria automotive MHP Con­sulting Romania, înfiinţată în urmă cu doi ani.

Prin noua filială, furnizorul de servicii de inginerie Porsche Engineering Group GmbH, cu sediul central în Weissach, Germania, completează competenţele disponibile la celelalte reprezentanţe din BietigheimBissingen, Schwaben, din Praga, Shanghai şi din Nardò, în sudul Italiei.

’’România şi oraşul universitar Cluj-Napoca fac parte din categoria celor mai inovatoare regiuni în domeniul dezvoltării de software din Europa, un număr ridicat de firme din domeniul IT îşi au originea în această localitate, constatându-se existenţa unui cadru dinamic de start-up. Pentru Porsche Engineering, această situaţie reprezintă un sol fertil ideal pentru soluţiile inovatoare în domeniul dezvoltării de software în sectorul automobilelor’’, a spus Radmann.

Pentru recrutarea personalului la centrul de devoltare software de la Cluj, Porsche are în vedere cooperarea cu universităţile locale, precum şi participarea la diferite târguri regionale de locuri de muncă, pentru a valorifica posibilitatea de a atrage personal suplimentar cu o calificare foarte avansată.

’’Numărul de angajaţi din cadrul reprezentanţei din Cluj-Napoca va fi majorat până la finalul anului la 25 de persoane. În acest scop avem nevoie de ingineri software de top, pe care îi găsim în Cluj”, a spus Dirk Lappe, director tehnic al Porsche Engineering.

Porsche Engineering Group GmbH este un prestator de servicii de inginerie premium pentru producătorii de autovehicule, furnizorii de componente utilizate de către aceştia, precum şi pentru alte branşe. Compania este controlată integral de căre producătorul de automobile sport, Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart. Cicuitul de verificare şi testare Nardò Technical Center din sudul Italiei, care aparţine din anul 2012 companiei Porsche, oferă opţini diverse de testare şi verificare.