Start-up-urile hi-tech incluse în programul local MVP Academy au atras investiţii de 1 mil. dolari

Autor: Adrian Seceleanu 15.03.2016

Cele 28 de start-up-uri locale hi-tech care au urmat până acum programul MVP Academy, prin care antreprenorii sunt susţinuţi să-şi dezvolte businessul, au primit finanţări de 1 milion de dolari şi au lansat pe piaţa globală 13 produse.

Printre start-up-urile care au urmat programul MVP Academy se numără InnerTrends - un start-up care ajută companiile să optimizeze procesul de achiziţie de noi utilizatori aflând mai multe despre comportamentul acestora; Clepsisoft CyberFog - care ajută utilizatorii să se protejeze împotriva atacurilor cibernetice; CloudHero - care automatizează procesele de management şi scalare ale unei aplicaţii în orice tip de cloud - Axosuits, start-up care dezvoltă exoschelete pentru persoanele cu dizabilităţi. Start-up-urile locale hi-tech se pot înscrie pentru a participa la ediţia din acest an a MVP Academy până în data de 31 martie.

MVP Academy se adresează start-up-urilor tech cu mai puţin de 2 ani de activitate, care au dezvoltat cel puţin un prototip funcţional al produsului, nu au obţinut investiţii mai mari de 50.000 euro şi nu au absolvit anterior un alt program de accelerare. Cele mai bune dintre echipele MVP Academy pot obţine o investiţie medie de 50.000 de euro în schimbul unui procent minoritar din companie prin MVP Angels, reţea de investitori de tip angel asociată programului.  Adrian Seceleanu