Ce mai fac foştii şefi ai asigurătorilor locali: Cornelia Coman de la NN Ungaria la o nouă poziţie de conducere încă nedezvăluită de grupul olandez

Autor: Anelis Baciu 15.03.2016

Cornelia Coman, fosta şefă a NN Asigurări România în perioada 2008-2012 şi Ungaria în perioada 2012-2015, este pe punctul de a primi un nou job în cadrul grupului olandez. Noile responsabilităţi ale Corneliei Coman, 41 de ani, sunt deocamdată ţinute secrete de olandezi, însă cel mai probabil Coman va prelua tot o funcţie de CEO la o subsidiară NN, posibilitatea ca fostul şef al NN să se întoarcă în România fiind foarte redusă.

În Ungaria, unde a fost înlocuită la începutul acestei luni de către directorul de vânzări Imre Sztanó, Cornelia Coman a administrat un business de circa 300 de mil. euro, de două ori mai mare decât cel din România.

Înainte de a fi numită în fruntea operaţiunilor din România, Cornelia Coman a fost director general adjunct al NN şi a coordonat echipa de actuari. Ea şi-a început cariera în cadrul NN în 1999, pe postul de actuar, următoarele funcţii detinute fiind cele de actuar-şef, director de actuariat şi management al investiţiilor şi director general adjunct.

Cornelia Coman este absolventă a Facultăţii de matematici aplicate în economie din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) şi are un MBA la INSEAD.