Direcţia de Sănătate Publică Argeş: Trei angajaţi de la Brădet, depistaţi cu E.Coli

Autor: Petriana Condrut 15.03.2016

Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş, a declarat pentru MEDIAFAX că a fost identificată bacteria E.Coli patogen, având gena verotoxină, care provoacă apariţia SHU, la trei dintre angajaţii societăţii Brădet. Aceleaşi rezultate au ieşit pozitive şi în cazul unui angajat al firmei care furniza laptele pentru Brădet.

"Am informat Prefectura, am informat ministerul Sănătăţii şi pe toată lumea legat de rezultate. Aceasta este procedura", a declarat Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş pentru MEDIAFAX.

Marius Badea, patronul societăţii Lactete Brădet a declarat, pentru MEDIAFAX, că " am cerut suplimentar să se facă analiza de E.Coli la angajaţii firmei Brădet. Nu avem rezultatele primite de la Bucureşti. De la DSP am primit acea notificare ce a ajuns şi la Prefectură. Am sunat la Direcţie şi ni s-a spus că 70 % dintre oameni sunt purtători de E.Coli, că nu e nicio problemă şi că nu există o lege care să impună efectuarea acestei analize. Angajaţii nu trebuie să urmeze vreun tratament. Eu acum o zi sau două am aflat. Pentru a primi oficial răspuns de la Bucureşi am trimis memorii în urma adresei de la DSP , dar nu am primit răspuns încă".