Un constructor cu 50 de angajaţi face 34 mil. euro. „Am intrat pe dezvoltare imobiliară“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.03.2016
Constructorul ungar Kesz, care are în portofoliu fa­brici, hoteluri şi clădiri de birouri, a încheiat anul 2015 cu afa­ceri de 34 mil. euro pe piaţa din România, iar pentru acest an se aşteaptă la un rezultat de aproximativ 40 mil. euro.
 
„Momentan avem 50 de angajaţi, însă, în funcţie de evo­lu­ţia pieţei, vom mai angaja 8-10 persoane şi în acest an“, spune Bela Sarosi, manager de vânzări al Kesz, sucursala Cluj. Activitatea companiei are la bază servicii în domeniul construcţiilor în special pentru investitori privaţi şi străini, ceea ce înseamnă proiectare şi lucrări de construcţii pentru obiective industriale, comer­ciale sau publice.
 
Recent, compania a început şi ac­ti­vitatea de dez­voltare imo­bi­liară, com­ple­mentară serviciilor de bază.
 
„Piaţa construcţiilor civile este în expansiune, iar da­to­rită cererii mai mari, costul de achiziţie al ma­te­rialelor este în creştere. Pe de altă parte, există absorbţia forţei de muncă calificate de către ţări cu p­otenţial economic mai mare, ceea ce, corelat cu reducerea cos­tu­rilor de achiziţie de către in­ves­ti­tori, creează un climat nu tocmai fa­vorabil afacerii societăţii noas­tre“, explică Sarosi.