Poliţele de asigurare pot fi plătite cu cardul de luna viitoare. Allianz-Ţiriac îşi dotează cei aproape 3.000 de agenţi cu POS-uri

Autor: Anelis Baciu 16.03.2016
Clienţii Allianz-Ţiriac, cel mai mare asigurător local, îşi pot plăti de luna viitoare poliţele cu cardul direct la agenţii de vânzare, în condiţiile în care compania germană a decis să echipeze forţa proprie de vânzare cu POS-uri mobile, potrivit informaţiilor ZF.
 
Allianz-Ţiriac este compania de asigurări cu cea mai mare reţea teritorială de vânzări formată din aproape 3.000 de agenţi în Bucureşti şi în ţară. Dotarea cu POS-uri mobile a celor apoape 3.000 de oameni se va face treptat şi în colaborare cu MasterCard şi o bancă accepta­toare. Cel mai probabil MasterCard va sub­venţiona POS-urile, în condiţiile în care utilizarea mai vastă a cardurilor este printre priorităţile procesatorului de plăţi şi totodată o sursă de business. Totodată, într-un interviu acordat recent ZF, Cosmin Vladimirescu, şeful MasterCard, a afirmat existenţa unor discuţii cu un asigurător, fără a menţiona numele companiei.
 
Introducerea POS-urilor mobile la agenţii din teren este o premieră în industria locală de asigurări. Po­sibilitatea plăţii cu cardul la agenţii de asigurare este de regulă întâlnită în ţările dezvoltate din Europa, în Asia, dar şi în SUA.