Răscumpărări de acţiuni în loc de dividende. SIF Banat-Crişana: „Cum pieţele sunt inundate de lichidităţi, plasamentele în acţiuni oferă oportunităţi mai mari decât distribuţia de dividende cash“

Autor: Roxana Pricop 16.03.2016
Conducerea SIF Banat-Crişana (SIF1) propune capitalizarea profitului de 78 milioane de lei raportat pe IFRS anul trecut, cerând în schimb acordul acţionarilor pentru a derula un pro­gram de răscumpărări ce vizează 5,6% din capitalul social al societăţii.
 
Aşteptările investitorilor erau că SIF1 va distribui în acest an dividende, astfel că reacţia „la cald“ după anunţul făcut de societate a fost o scădere de până la 2% a acţiunilor SIF1 în şedinţa de marţi.
 
„Programul de răscumpărări poate fi echivalat cu un randament al divi­dendului de aproximativ 9% dacă este să luăm în calcul preţul actual al acţiunilor SIF1. Cum pieţele financiare sunt în prezent inundate de lichidităţi, consider că plasamentele în acţiuni SIF1 oferă oportunităţi mai mari decât distribuţia de dividende cash“, a spus Bogdan Drăgoi, preşedintele şi direc­torul general al SIF1.