Altex ţinteşte să atingă pragul de 500 mil. euro cifră de afaceri în 2016

Autor: Oana Stupinean 16.03.2016

Lanţul de retail electro-IT Altex, controlat de antreprenorul Dan Ostahie, ţinteşte anul acesta o creştere de 10-15% a veniturilor, urmând să atingă astfel pragul de 500 de milioane de euro cifră de afaceri.

„Începutul de an a fost stimulat de reducerea TVA-ului. Piaţa  (electro-IT – n.red.) va creşte anul acesta cu 10-15%, iar noi credem că vom avea o creştere a afacerii peste cea a pieţei. În primele două luni ale anului am înregistrat deja creştere, peste aşteptările pieţei“, a declarat Dan Ostahie, proprietarul Altex România, cel mai mare retailer de elec­tro­nice şi electrocasnice de pe plan local.

În 2015, afacerile retailerului Altex, care controlează magazinele electro-IT cu acelaşi nume şi magazinele Media Galaxy, s-au situat la 433 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de anul precedent. Creşterea veniturilor Altex de anul trecut a fost susţinută de scăderea TVA-ului la alimente, care, potrivit reprezentanţilor companiei, a ajutat consumul de produse electro-IT. Retailerul a vândut anul trecut 20.000 de articole pe zi, 80% dintre acestea în mediul offline (în magazinele fizice), iar restul în mediul online.

„Anul trecut a fost cel mai bun an din punctul de vedere al cifrei de afaceri din ultimii 12 ani, creşterea s-a datorat factorilor economici, dar şi scăderea de TVA la alimente a ajutat consumul de electro-IT“, a spus Adrian Urdă, vicepreşedinte la Altex.