Corneliu Bodea, ABBC (Adrem Invest): Din structura economiei româneşti lipsesc afacerile antreprenoriale de 100 - 500 mil. €

Autor: Roxana Petrescu 16.03.2016
Grupul ABBC (fostul Adrem Invest), controlat de fraţii Corneliu şi Adrian Bodea, a finalizat anul trecut cu un business de 60-65 de milioane de euro, compania fiind specializată în aplicaţii industriale, mai ales pentru sectorul metalurgic, dar având o prezenţă importantă în zona producţiei de energie din surse regenerabile printr-o investiţie de 80 milioane de euro, pe biomasă, la Suceava. Circa 20 mil. euro din business au fost ge­ne­rate de contractele câştigate în China.
 
„Noi suntem un grup de companii care a crescut foarte agresiv în ultimul timp, cu rate de 30-40%. Suntem într-o perioadă de consolidare, aşteptăm rate de 5-10-15%, însă le-am încercat pe toate. Am cumpărat un competitor extern, am construit o centrală de congenerare pe biomasă la Suceava, exportăm în China de aproximativ 20 de milioane de euro în fiecare an sisteme de tehnologie. Consolidat suntem între 60 şi 65 de milioane de euro”, a spus Corneliu Bodea, preşedinte al CRE (Centrul Român al Energiei) şi acţionar la ABBC, fostul Adrem Invest.