Fostul comandant al penitenciarelor este noul şef pe dezvoltare al proiectului de 220 mil. € al lui Iulian Dascălu din Timişoara

Autor: Cristina Rosca 16.03.2016

Antreprenorul local Iulian Dascălu, care controlează grupul Iulius, l-a numit pe Ioan Bala, fostul comandat general al penitenciarelor din România, în funcţia de director de dezvoltare, de securitate şi tehnic al ansamblului urbanistic Openville din Timişoara, potrivit surselor ZF. Informaţiile au fost ulterior confirmate de oficialii companiei.

Ioan Bala a fost în perioada 2008-2012 comandant general al penitenciarelor din România după ce anterior a condus penitenciarul din Timişoara. În 2012 el s-a întors în funcţia de director general al penitenciarului din oraşul de pe Bega, iar recent s-a alăturat echipei proiectului lui Dascălu.

Ansamblul urbanistic Openville este situat în vecinătatea mallului Iulius Mall pe care Dascălu îl are deja la Timişoara. Pentru Openville construcţia a început în toamna anului trecut. Investiţia se ridică la peste 220 de milioane de euro, iar după finalizare proiectul ar trebui să cuprindă şapte clădiri cu 131.000 de metri pătraţi de birouri clasa A, peste 450 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, săli de con­ferinţe, cinematograf multi­plex, o zonă de fresh market, un parc suspendat, pati­noar şi carusel în aer liber pentru copii. Prima fază de dezvol­tare va fi încheiată în ultimul trimestru din 2017, iar Iulius Mall Timişoara va face parte din proiectul final, suprafaţa totală ajungând la 594.000 de metri pătraţi construiţi.

Grupul Iulius susţine că va construi în cadrul ansamblului şi cea mai înaltă clădire de birouri din România, cu o înălţime de 155 de metri şi 27 de etaje.

Acest proiect din vestul ţării va fi similar cu cel pe care Dascălu îl deţine în estul ţării, la Iaşi, sub brandul Palas şi care a necesitat fonduri de 265 de milioane de euro.

Grupul de companii Iulius deţine patru malluri sub brandul Iulius (la Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava) şi ansamblul urbanistic multifuncţional Palas Iaşi. Pe segmentul office, compania a dezvoltat la nivel naţional peste 58.000 de metri pătraţi de birouri clasa A, iar alţi 15.000 de metri pătraţi se află în construcţie. Grupul Iulius, controlat de antreprenorul român Iulian Dascălu, va finaliza în prima jumătate din acest an două clădiri de birouri în proiectul Palas Iaşi, care vor creşte cu 60% suprafaţa pe zona de office şi unde ar putea lucra în jur de 2.100 de angajaţi.

Dascălu este unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa de malluri după veniturile încasate.