Patronul "Lactate Brădet": Conform legislaţiei române, niciun angajat de-al nostru nu este bolnav

Autori: Monica Moanea , Ioana Nicolescu 16.03.2016

Marius Badea, patronul "Lactate Brădet" a declarat într-o conferinţă de presă organizată miercuri, că "analizele legale sunt bune" şi că niciun angajat al firmei pe care o conduce "nu este bolnav, conform legislaţiei române".

Totodată acesta a spus că toţi angajaţii sunt "şcoliţi" şi că a analizat probele din rafturi, iar "rezultatele sunt toate negative".

Potrivit patronului companiei, cei şapte angajaţi depistaţi cu E.Coli "lucrau la partea de produse ambalate, nu lucrau direct cu brânza" fără să aibă contact direct cu produsul.

"Renumita brânză care a fost găsită cu probleme în magazin a avut probă la noi în fabrică şi a fost trimisă spre analiză în Germania. Contraproba noastră este negativă, deci trebuie căutat ce s-a întâmplat pe parcurs" a mai spus acesta în conferinţa de presă.

"Referitor la analizele de E.Coli. Am zis că trebuie să facem orice investigaţii. De când am oprit producţia şi până acum, facem analize, am căutat să vedem dacă suntem sau nu vinovaţi. Nu există nicio dovadă până acum, Cantacuzino a zis că nu există nicio legătură între moartea bebeluşilor şi produsele noastre. Vrem să ducem până la capăt lupta pentru a găsi cauza îmbolnăvirii bebeluşilor", mai informează patronul companiei "Lactate Brădet".

Marius Badea a explicat jurnaliştilor că ar fi fost şapte "buletine de analiză cu purtători de E. Coli" despre care a spus că nu sunt relevante deoarece "oamenii nu bagă mâna în produse".

"Noi am cerut analize la Cantacuzino special ca să vedem dacă există vreo legătură. Nu a ieşit nimeni să zică că suntem într-o eroare. Produsele noastre sunt bune, chiar dacă acei oameni au E. Coli, produsele sunt de calitate. Dacă plecau de la noi produse cu probleme, nu aveam epidemie?", a mai explicat Badea.

Patronul companiei de produse lactate acuză "organele abilitate care au luat acele analize" că nu l-ar fi informat şi că a aflat rezultatul analizelor din presă, deşi susţine că a "solicitat informaţiile".

Totodată Badea susţine că nu există "niciun buletin recoltat din fabrică nu este pozitiv" toate fiind negative.