tIMOn: Proiectele boutique, noul trend pe piaţa rezidenţială din Bucureşti

Autor: Emil Popescu 17.03.2016

Pe piaţa din Bucureşti sunt în construcţie sau au fost finalizate peste 100 de astfel de proiecte, care în total nu au mai mult de 1.000 de apartamente.

”Într-un moment în care piaţa rezidenţială din România se luptă cu presupuse efecte ale legii darii in plată, apetitul pentru achiziţiile imobiliare creşte în rândul consumatorilor. După ani de zile de «dominaţie» a proiectelor amplasate în zonele periurbane ale Bucureştiului, un nou produs se anunţă a fi vedeta tIMOn: proiectele boutique”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Astfel de proiecte vin să completeze oferta de pe piaţa rezidenţială locală şi sunt dezvoltate fie de investitori din domeniu, fie de către persoane fizice române sau străine. Majoritatea locuinţelor sunt utilate cu piese de mobilier sau obiecte sanitare de designer, iar arhitectura este de cele mai multe ori recompensată cu diverse premii de specialitate.

Printre investitorii care au în portofoliu astfel de proiecte se numără Imoteca, acesta având 13 complexuri în nordul şi centrul Capitalei, Vission House şi G3 Imobiliare.

Marja de preţuri porneşte de la 90.000 euro şi se poate apropia de 2 milioane euro, în funcţie de zonă, dimensiune şi dotări.