Compania românească de outsourcing Optima a avut vânzări de 9,7 mil. lei anul trecut

Autor: Mihaela Pascari 17.03.2016

Compania locală Optima din Bucureşti, specializată în dezvoltarea de software şi care furnizează şi servicii de outsourcing, a avut vânzări de 9,7 milioane de lei în 2015, în creştere cu 35% faţă de anul anterior.

„La începutul acestui an am deschis centrul de la Iaşi, unde avem deja 30 de angajaţi, intenţia noastră fiind ca într-un an de zile să ajungem la 100 de persoane. Această dezvoltare se datorează creşterii performanţei operaţionale dar şi diversificării portofoliului de servicii şi clienţi. În prezent clienţii noştri vin din sectoare precum telecom, bănci şi utilităţi, însă am demarat proiecte şi pentru zona de e-commerce”, a spus Daniel Mereuţă, director general în cadrul Optima, în cadrul unui comunicat de presă.

De asemenea, reprezentanţii firmei româneşti vor să crească media de vârstă a angajaţilor, care în prezent este de 25-28 de ani, ţinta fiind de a angaja persoane care se situează în zona de 45-55 de ani, pentru a scădea rata fluctuaţiei din interiorul companiei.

„Persoanele de peste 45 de ani îşi doresc o stabilitate şi pot contribui chiar la reducerea fluctuaţiei de personal. Industria noastră ar putea oferi un spaţiu mai bun de dezvoltare, de continuare a carierei, mai ales în oraşe mai mici”, a mai spus Daniel Mereuţă.

Pentru anul acesta aşteptările companiei rămân în marja unei creşteri cu 20-25% a afacerilor, centrul din Iaşi, deschis recent, devenind un motor al acestei dezvoltări.

„Dezvoltarea centrelor de outsourcing în oraşele medii ar putea fi un semnal bun pentru cei care muncesc în străinătate, cunosc limba şi ar dori să încerce acasă”, a spus Daniel Mereuţă.

Optima face parte din Grupul Next Capital, cu afaceri în factoring, cumpărare şi recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners.