Cine este Dan Bulucea, omul care a pus bazele Google România

Autor: Ioana Nita 18.03.2016
În 2010 Dan Bulucea, unul dintre managerii cunoscuţi din industria locală de IT, care atunci ocupa poziţia de director de marketing şi business în cadrul subsidiarei locale a gigantului IT american Microsoft, a făcut un pas neaşteptat şi a ales să părăsească după 12 ani echipa locală a celui mai mare producător de software din lume pentru a pune bazele biroului local al Google, cea mai mare companie din domeniul online la nivel global.
 
El a coordonat deschiderea şi dezvol­tarea subsidiarei locale a gigantului Google chiar în perioada în care piaţa de online din România se afla în plină expansiune.
 
Mutarea surpriză - de la o poziţie de top management într-una dintre cele mai mari şi mai vizibile companii de pe piaţa de IT locală la a construi afacerile Google, unul dintre cei mai mari rivali - a fost făcută într-un moment inspirat, comentează o persoană familiară cu istoria pieţei locale de internet.
 
„A fost perioada de boom pentru Google în România. El a deschis biroul cu câţiva oameni, iar acum echipa numără peste 25 de oameni. Cel mai probabil afacerile Google au crescut de cinci ori în România în această perioadă, apropiindu-se de 100 milioane de euro, impozitate în Irlanda şi nu pe plan local”.