Şeful celui mai mare producător de biciclete a plecat director de operaţiuni la o fabrică de tacâmuri din plastic din Argeş

Autor: Cristina Roşca 18.03.2016

Italianul Luca Rabia a preluat recent poziţia de director de operaţiuni al producătorului de tacâmuri din plastic Gold Plast Group, care deţine o fabrică în Topoloveni, judeţul Argeş, potrivit datelor de pe profilul său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Anterior, timp de şase ani şi jumă­ta­te el a fost director general al Mechrom Industry, cel mai mare pro­ducător local de biciclete şi părţi componente.

Compania, controlată in­tegral de italienii de la Campagnolo, a intrat pe pia­ţa locală acum mai bine de un deceniu şi a ajuns astăzi la două fabrici cu câteva sute de angajaţi. O fabrică a fost deschisă în comuna Mărăcineni, judeţul Argeş, iar cea de-a doua este în comuna Curtişoara, judeţul Olt, potrivit ultimelor date ale ZF.

Înainte de a veni în România în 2009, Luca Rabia a deţinut mai multe funcţii în cadrul producătorului de componente auto Valeo, lucrând pe pieţe precum China, Coreea de Sud sau Italia.

El are studii în Italia, având un master în inginerie elec­trică şi un MBA în administrarea afacerilor şi ma­nage­ment. În noua poziţie – de director de operaţiuni al Gold Plast -  el rămâne în România, mai exact tot în judeţul Argeş.

Gold Plast este un grup italian cu operaţiuni în mai multe pieţe, printre care şi România, unde operează firma Gold Plast Production, cu afaceri de 90,5 milioane de lei în 2014, ultimul an întreg pentru care există date publice. La jumătatea lui 2015 compania avea afaceri de 50,8 mil. lei, cu  15% peste nivelul din anul anterior în aceeaşi perioadă. După primul semestru compania avea 550 de salariaţi.