Carrefour va ocupa din acest an 10 hectare de depozite, plus 55%

Autor: Cristina Roşca 18.03.2016

Grupul francez Carrefour, al doilea jucător din comerţul alimentar după cifra de afaceri, urmează să ajungă în acest an la o capacitate logistică închiriată de 10,2 hectare, cu circa 55% mai mare decât în prezent.

„În acest an avem în plan noi investiţii în zona de logistică. În 2015 Carrefour a semnat cu dezvoltatorul logistic P3 un acord de închiriere a 81.000 de metri pătraţi (8,1 hectare) în cadrul aceluiaşi parc logistic în care astăzi operează depozitul de 4,5 hectare, P3 Bucharest, fostul Europolis Logistic Park“, spune Andreea Mihai, directorul de marketing al grupului Carre­four. Investiţia francezilor presupune mutarea activităţii în 2016 din aceşti 45.000 mp (4,5 hectare) în alte două depozite build to suit. „La sfârşitul acestui proces Carrefour România va opera activităţile sale logistice într-o suprafaţă de depozitare de 10,2 hectare“, adaugă executivul român.

În prezent, Carrefour operează două depozite care însumează 6,6 hectare, unul dintre ele măsoară 4,5 hectare şi este amplasat în comuna Chiajna de lângă Bucureşti, în timp ce cel de-al doilea este în comuna Bacia, de lângă Deva. Acesta din urmă măsoară 2,1 hectare. Ambele depozite sunt închiriate de la companiile de profil, acesta fiind modelul de business al grupului francez care preferă să îşi concentreze atenţia pe activitatea de bază, comerţul.

Grupul francez Carrefour, al doilea mare retailer alimentar local după Kaufland, şi-a majorat anul trecut vânzările nete cu 13% faţă de 2014, la peste 1,2 mld. euro, arată raportul anual al grupului.

Compania are local 190 de magazine sub mai multe formate şi urmează să preia oficial reţeaua Billa cu 86 de supermarketuri, tranzacţia fiind pe masa Concurenţei.