Producătorul vopselei Caparol: Se vede efervescenţă în piaţa imobiliară

Autor: Laurentiu Cotu 18.03.2016

Producătorul de lacuri şi vopsele Daw Benţa România, un joint-venture între compania DAW din Germania şi omul de afaceri Remus Aurel Benţa din Mureş, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 80 mil. lei (circa 18 mil. euro), în creştere cu 11% faţă de anul anterior.

„Piaţa a avut o evoluţie pozitivă în 2015, înregistrându-se o creştere de aproximativ 7% faţă de anul anterior. Există speranţe că trendul pozitiv se va menţine şi în acest an, întrucât se observă o efervescenţă în piaţa imobiliară, pe proiecte private de mici dimensiuni, în lucrările de reabilitare a blocurilor vechi, dar şi pe sectorul investiţiilor în blocuri noi şi zone rezidenţiale“, a declarat pentru ZF Transilvania Remus Aurel Benţa, director general al Daw Benţa România.

Familia Benţa a finalizat anul trecut o investiţie de 29 mil. euro, într-o clădire de birouri de aproximativ 23.000 de metri pă­traţi, proiect în care grupul energetic E.ON şi-a relocat ope­ra­ţiunile din oraşul Târgu Mureş. În clădirea, cu nouă etaje şi 160 de locuri de parcare, lucrau la finele anului trecut aproxi­ma­tiv 700 de angajaţi ai companiilor din grupul E.ON din România.