NEPI, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari oferă acţiuni gratuite şi dividende de 21,3 milioane de lei. Randamentul total este de 3,36%

Autor: Ştefan Deleanu 18.03.2016

NEPI, New Europe Property Investments PLC (simbol bursier NEP), compania imobiliară care deţine cele mai mari centre comerciale din capitală, a anunţat vineri modul de împărţire a câştigului pentru exerciţiul financiar 2015: dividende cash şi acţiuni gratuite.

Suma totală a dividendelor oferită acţionarilor, în cea mai mare parte sud africani este de 21,34 milioane de lei, ceea ce înseamnă un dividend pe acţiune de 0,76 lei, ceea ce înseamnă un randament de 1,5%.

În completarea dividendului acordat, compania a decis emiterea unui nou număr de 4.123.589  acţiuni, acesta este la un raport de 1,83 acţiuni emise la 100 de acţiuni deţinute. Valoarea pe care deţinătorii de titluri o vor încasa din acordarea acestor acţiuni, calculată la preţul din data de 15 martie, va fi de 0,91 lei per titlu, astfel ajungându-se la o sumă totală de 1,68 lei per acţiune.

Compania se ocupă cu dezvoltări imobiliare, cu preponderenţă în Europa de Est, printre ţările vizate fiind România, Slovacia şi Serbia. Mai precis NEPI activează în domeniul centrelor comerciale şi clădirilor de birouri, printre proiectele notabile se numără: Mega Mall, Promenada Mall, Aupark Kosice Mall (Slovacia) şi Iris Titan Shopping Center.

Profitul înregistrat de NEPI pe anul 2015 a fost de 752,9 milioane de lei, în creştere cu un procent de 79% faţă de exerciţiul financiar precedent.

Compania este listată pe AIM (piaţa de investiţii alternativă) de la Londra, pe Bursa de la Johannesburg şi este a 3-a cea mai mare companie de pe Bursa de Valori Bucureşti.

New Europe Property Investments PLC (simbol bursier, pentru Bursa de Valori Bucureşti, NEP) are în prezent o capitalizare bursieră de 13,87 miliarde de lei, în ultimul an preţul acţiunilor a simţit o apreciere de 13,95%, iar în data de 15 martie preţul unei acţiuni pe Bursa de Valori Bucureşti era de 49,9 lei.