Babis Mazarakis a fost numit preşedintele CA-ului de la fostul Cosmote România

Autor: Adrian Seceleanu 21.03.2016

Babis (Charalampos) Mazarakis, directorul financiar al grupului elen OTE, a fost numit în luna ianuarie, pen­tru un mandat de trei ani, pre­şe­dinte al Consiliului de Ad­mi­nistraţie al Tele­kom România Mobile Commu­ni­ca­tions, fostul Cosmote, una dintre com­pa­niile membre ale grupului Te­le­kom Ro­mâ­nia, conform unui docu­ment pu­blicat de operator în Moni­torul Oficial.

„Se aprobă numirea lui Charalam­pos Mazarakis ca preşedinte al Con­siliu­lui  de Administraţie, începând cu data de 18.01.2016,  pentru un  mandat  de 3 ani, până la 18.01.2019“, conform sursei citate. Mazarakis l-a înlocuit pe Zacharias Piperidis, fost director ope­ra­ţional al OTE, care a încetat din via­ţă în luna noiembrie a anului trecut.

Babis Mazarakis a preluat funcţia de preşedinte al CA în locul lui Pipe­ri­dis şi la alte companii din grupul Tele­kom România, respectiv Tele­mobil (Zapp), E-Value International şi Ger­ma­nos Telecom, conform da­te­lor din Mo­ni­torul Oficial. La Telekom Ro­mâ­nia Communications (fostul Rom­tele­com), cea mai mare companie din grup, preşedintele CA este Mi­chael Tsamaz, CEO şi preşedinte al grupului OTE.

Grupul german Deutsche Telekom controlează operaţiunile din România prin intermediul grupului elen OTE. Anul trecut grupul Telekom România a avut venituri de aproape 1 mld. euro şi un profit operaţional (EBITDA) de 205 mil. euro.