Christian Heinzmann: Tot timpul s-a întâmplat ceva la Tarom, ba au vrut să îmi reducă salariul, să mă dea afară, este foarte urât ce se întâmplă aici

Autor: Mirabela Tiron 22.03.2016

Obiectivele asumate printr-un plan de management din 2013 - profit în 2015 şi 100.000 de pasageri noi în fiecare an - nu au fost atinse de managerul belgian care are un salariu de 10.000 de euro lunar.

Transportatorul aerian de stat Tarom, cu pierderi totale de 118 mil. euro în ultimii patru ani, zboară de astăzi cu un „şef suspendat“, belgianul Christian Hein­zmann, care nu mai are nicio auto­ri­tate în companie, cu tensiuni şi insta­bi­li­tate în toată structura, dar şi cu o „amor­ţeală“ la nivel operaţional care permite unor competitori agresivi pre­cum Ryanair sau Wizz Air să muşte serios din cota de piaţă a companiei de stat.

„Vor să mă demită de la Tarom, în seara asta la 21 (ieri - n.red.) are loc o şe­din­ţă a boardului. Vor aduce pe cineva în locul meu, nu ştiu pe cine. Nu era acesta momentul de schimbări la Tarom, având în vedere competiţia pu­ter­nică de pe piaţă, ofensiva Ryanair, Wizz Air şi Blue Air pe zborurile in­terne. Tarom are nevoie de conti­nui­tate, nu este bine pentru companie ceea ce se în­tâmplă acum“, a declarat pentru ZF bel­gianul Christian Heinzmann, numit la con­ducerea companiei în 2012 şi care avea contract până în noiembrie anul acesta.