Artizanul expansiunii Zara a fost recrutat de Iulian Dascălu, regele mallurilor, pentru proiectul de 220 mil. euro din Timişoara

Autor: Cristina Roşca 22.03.2016

Mihai Cioltea, românul de 38 de ani care s-a ocupat de expansiunea grupului Inditex, proprietarul Zara, în Ro­mâ­nia, Kazahstan şi Rusia, a preluat funcţia de director ge­neral al ansamblului urbanistic Openville din Timişoara, potri­vit surselor ZF. Informaţiile au fost ulterior confirmate de oficialii companiei.

Ansamblul urbanistic Openville este dezvoltat de antre­prenorul Iulian Dascălu şi este situat în vecinătatea mallului Iulius Mall pe care acesta îl are deja la Timişoara.

Executivul român Mihai Cioltea s-a întors astfel în fa­mi­lia grupului Iulius unde a mai lucrat acum un deceniu, îna­­inte de a se alătura spa­niolilor de la Inditex. 

Românul s-a întors în ţară la mai puţin de un an după ce a plecat în Rusia pentru a se ocu­pa de expansiunea grupului Inditex, pro­prietarul Zara, pe această piaţă şi în Kazah­stan. Rusia şi Kazahstan repre­zin­­tă pentru Inditex un business de pes­te 500 de magazine şi afaceri de peste 1 mld. euro.

Cioltea va conduce operaţiunile Open­ville, proiect a cărui construcţie a început în toamna anului trecut. Investiţia se ridică la peste 220 de milioane de euro, iar după fina­lizare proiectul ar trebui să cuprindă şapte clădiri cu 131.000 de metri pătraţi de birouri clasa A, peste 450 de magazine, res­tau­rante şi cafenele tematice, săli de con­ferinţe, cinematograf multiplex, o zonă de fresh market, un parc suspendat, patinoar şi carusel în aer liber pentru copii. Prima fază de dezvoltare va fi înche­iată în ultimul trimestru din 2017, iar Iulius Mall Timişoara va face parte din proiectul final, suprafaţa totală ajungând la 594.000 de metri pătraţi construiţi.